Fodbold og fællesskab for piger i Frydenlund

Hver mandag mødes FC Frydenlunds piger til fodboldtræning. De indtager den lokale multibane, som normalvis er fyldt op af lokale drenge. Pigerne er ikke i tvivl; det er sjovt at spille fodbold, og som gruppe har de fået et unikt fællesskab.

Fodboldtræningen er en del af DGI Crossroads, som arbejder i udsatte boligområder, hvor en gruppe af unge bygger et selvorganiseret 'community' i deres lokalområde. DGI Crossroads stiller med instruktører i de første fem måneder. Gradvist overtager de unge derefter driften af deres 'community'. 

 

Den rolle har pigerne påtaget sig, og de skal fremadrettet selv stå for træningen med hjælp fra lokale voksne. Pigerne har store drømme for holdet. Som målet for holdets fremtid har pigerne i fællesskab en ambition om, at de gerne vil ud og spille kampe mod andre hold, at de gerne vil blive ved med at træne og til slut; et mål om at holdet skal blive til noget stort.

 

Læs mere om DGI Crossroads og fodboldholdet her.